maanantai 31. elokuuta 2009

Värikäs pastasalaatti

Tämä on ihana salaatti juhliin ja siitä riittää useammalla herkkusuulle, mutta valmistus vie jonkin verran aikaa, sillä marinadi on tehtävä edellisenä päivänä. Ei siis mikään ex tempore- ruoka!
Itse jätän usein oliivin ja purjon pois, ne tuovat makua salaattiin, mutta se maistuu vallan hyvältä myös ilman. Kannattaa siis soveltaa ja kokeilla, tiputella pois ei-mieleísiä ainesosia ja lisätä uusia. Tätä salaattia tehdessä ei tarvitse seurata ohjetta millilleen :)



Ainekset

2l vettä
2tl suolaa
1 pussi pastaa (kannattaa valita tähän esim. sydänpastaa, aakkosmakaronia tai värikästä pastaa - näyttää kivemmalta, jos tarjoilee salaatin juhlissa ;) )
4dl purjoa suikaleina
2 isoa punaista paprikaa
3dl oliiveja
3rkl tilliä
2 pussia pakastemaissia
1 pussi kinkkukuutioita

Marinadi
1dl rypsiöljyä
3/4dl hunaja-omenaviinietikkaa
1½rkl sokeria
1rkl vahvaa sinappia
1½tl suolaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna/pieneksi pilkottuna

Valmistus

1. Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
2. Pastan valmistuessa tee marinadi: sekoita kaikki marinadiainekset hyvin yhteen. Valkosipulin kynnet toimivat paremmin murskattuina mutta kohtalaisesti myös pieninä paloina, ja varsinkin jos syöjä tykkää maistella pieniä valkosipulin palasia syödessään salaattia. Myöskään yhden tai muutaman valkosipulinkynnen lisääminen ei pilaa marinadin makua.
3. Laita keitetty ja valutettu pasta tarpeeksi suureen astiaan ja sekoita marinadi siihen hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään yön yli, korkeintaan vuorokaudeksi. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana, sillä marinadi tuppaa valumaan pohjalle ja päällimmäiset makaronit jäävät muuten kuivemmiksi.
4. Seuraavan päivänä pilko muut ainekset ja sekoita pastaan, ja tarjoile.

Säilyy melko kauan hyvänmakuisena tarjolla huoneenlämmössä. Muista silti siirtää salaatti viileään välillä, jotta voit napostella jämät seuraavana päivänä (mikäli niitä jää). Tämä salaatti on onnistuneena jumalaisen hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti