Pitkän, tuskastuttavan ja turhan hillonteko-ohjeen etsinnän jälkeen yhdistelin löytämiäni ohjeita, muuttelin niitä ja sovelsin näppituntumalla. Lopputuloksena tämä erittäin toimiva ja hyvänmakuinen hillo, joka säilyy jääkaappilämmössä ainakin kuukauden (niin kauan meiltä meni tyhjentää purkki), kukaties kauemminkin. Helppo ja nopea myös aloittelijalle!
Ainekset
n. 1l kuorittuja, pilkottuja raparperipaloja
1-1,5dl vettä
reilu 4dl hillosokeria
ripaus kanelia
ripaus vaniljasokeria
Valmistus
Kiehauta raparerit vedessä. Lisää sokerit ja kaneli, pienennä lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, lisää tarvittaessa sokeria.
Purkitus
Kuumenna lasiset hillopurkit uunissa 100-200 asteessa (itse kuumennan reilussa sadassa ja tuntuu riittävän, mikäli kuumennat kahteensataan, jäähdytä hilloa hieman ennen purkitusta, ettei purkki säry). Kuumenna kannet lähes kiehuvassa vedessä esim hellan levyllä. Voit myös kaataa vedenkeittimessä kuumennetun veden purkkien päälle, mikäli purkitat lähes heti sen jälkeen.
Huom! Kansien tulee olla kierteiset, ja ne täytyy voida kiertää hyvin tiukkaan kiinni purkkeihin.
Jäähdytä hilloa muutama minuutti (riittää kun otat kattilan liedeltä ja annat hillon jäähtyä siinä hieman itsekseen) ja kaada sitten uunikuumiin purkkeihin. Sulje kansi välittömästi ja erittäin tiukasti. Jäähdytä huoneenlämmössä, nosta kylmiöön tai jääkaappiin kun purkki on kokonaan jäähtynyt ja huoneenlämpöinen.
Säilyy avaamattomana ainakin muutamia kuukausia, avattuna vähintään kuukauden, mikäli purkitus on onnistunut oikein.
maanantai 31. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti