maanantai 31. elokuuta 2009

Raparperipiirakka

Tämän reseptin olen joskus kaivanut internetistä ja muunnellut hieman. Mikäli joku tunnistaa omakseen, saa tulla sanomaan. Toimiva ja makoisa resepti kuitenkin :)



Valmistusaika: reilu tunti.


Ainekset

Pohja
100g voita
1dl sokeria
1/4dl vettä
1 muna
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Täyte
1prkl kermaviiliä/ranskankermaa
2 munaa
n.5dl raparperia kuorittuna ja pilkottuna
0,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(mansikoita)

Valmistus
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää vesi ja muna.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe, lisää voi-sokeri-muna- seokseen.
4. Sekoita täytteen ainekset keskenään, maista, lisää tarvittaessa sokeria ja halutessasi mansikoita.
5. Voitele vuoka, painele taikina käsin tasaisesti vuokaan ja lisää täyte.
6. Paista 200 asteessa ½-1 tuntia, tarkista kypsyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti