Tämä mustikkapiirakkaresepti on suosikkini, koska siihen tarvittavat aineet löytyvät yleensä jo valmiiksi kotoa, eikä kauppaan tarvitse erikseen lähteä. Helppo ja nopeahko valmistaa.
Valmistusaika: n. 1 tunti
Ainekset
Pohja
100g voita
3/4dl sokeria
1 muna
1dl perunajauhoja
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
3-4dl mustikoita
1rkl perunajauhoja
1-2dl sokeria
Valmistus
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi (vaahtomaista siitä ei tosin saa yrittämälläkään, tärkeintä että vatkaat ne vain hyvin yhteen)
2. Lisää muna vatkaten tai käsin, älä sekoita liikaa.
3. Sekoita kaikki jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää voi-sokeri-muna-seokseen. Taikinasta on tarkoitus tulla tahmaista.
4. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään.
5. Voitele vuoka (voilla, leivontamargariinilla, öljyllä, jne, itse käytän voita). Levitä taikina vuokaan tasaisesti, laita myös reunoille, mutta hyvin ohuelti! Taikina paisuu uunissa.
6. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, n.½ tuntia. Tarkista kypsyys ja paista tarvittaessa vielä hetki.
maanantai 31. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti