maanantai 31. elokuuta 2009

Mustikkapiirakka

Tämä mustikkapiirakkaresepti on suosikkini, koska siihen tarvittavat aineet löytyvät yleensä jo valmiiksi kotoa, eikä kauppaan tarvitse erikseen lähteä. Helppo ja nopeahko valmistaa.

Valmistusaika: n. 1 tunti

Ainekset

Pohja
100g voita                                                             
3/4dl sokeria                                                             
1 muna                                                                
1dl perunajauhoja                                                
1½dl vehnäjauhoja                                                   
1tl leivinjauhetta                                                    
                                                                                 
Täyte
3-4dl mustikoita                                                   
1rkl perunajauhoja                                               
1-2dl sokeria                                                       
                                                                          
Valmistus
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi (vaahtomaista siitä ei tosin saa yrittämälläkään, tärkeintä että vatkaat ne vain hyvin yhteen)
2. Lisää muna vatkaten tai käsin, älä sekoita liikaa.
3. Sekoita kaikki jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää voi-sokeri-muna-seokseen. Taikinasta on tarkoitus tulla tahmaista.
4. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään.
5. Voitele vuoka (voilla, leivontamargariinilla, öljyllä, jne, itse käytän voita). Levitä taikina vuokaan tasaisesti, laita myös reunoille, mutta hyvin ohuelti! Taikina paisuu uunissa.
6. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, n.½ tuntia. Tarkista kypsyys ja paista tarvittaessa vielä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti