Meillä tämä yleensä tehdään edelliseltä päivältä ylijääneistä, paistetuista kanankoivista tai kanan rintapaloista (opiskelijabudjetilla yleensä niistä koivista). Mikäli haluaa säästyä pilkkomiselta, voi kanan ostaa valmiiksi suikaleina, mutta silloin joudut paistamaan sen ensin erikseen kypsäksi.
Ainekset
500g kanaa
1 paprika
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
1prk ananasta
(bambua)
Kastike
6rkl väkiviinaetikkaa laimennettuna
9rkl:een vettä
8rkl sokeria
8rkl ketsuppia
1½rkl soijakastiketta
Peruna/maissitärkkelystä ja vettä suhteessa 2:5 kastikkeen suurustamiseen
Valmistus
1. Paloittele vihannekset ja kana, paista niitä 1rkl:ssa öljyä kunnes vihannekset pehmenevät ja kana saa väriä. Mikäli kana on raakaa, kypsennä se ensin ja lisää sitten vihannekset.
2. Laimenna väkiviinaetikka vedellä ja lisää se pannulle. Lisää muut kastikeainekset järjestyksessä ja kiehauta, anna sitten hautua hetki.
Mikäli haluat sakeamman kastikkeen, suurusta se sekoittamalla perunajauhot tai maissitärkkelys kylmään veteen ja lisäämällä ei-kiehuvaan kastikkeeseen pikkuhiljaa.
maanantai 31. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti