Miehen suvun puolelta tipahtelee silloin tällöin näitä meksikolaisia reseptejä kuin helmiä, jotka raapustan kiireesti talteen ja joita sovellamme sitten Suomen oloihin ja aineksiin. Tämä maukas linssikeitto on erittäin täyttävä ja terveellinen (etenkin jos jättää pekonin pois ja paistaa ainekset esim. rypsiöljyssä). Sinapilla höystettynä linssikeitto maistuu hieman suomalaiselta hernekeitolta.
Ainekset
5dl vihreitä linssejä
1,5dl vettä
½ sipuli
4 makkaraa/nakkia
1 tomaatti
(pekonia)
3tl suolaa
Laimennettua väkiviinaetikkaa ja/tai sinappia
Huom! Jos suurennat annosta, linssien ja veden suhde on aina 1:3.
Valmistus
1. Keitä linssit paketin ohjeen mukaan vedessä.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää makkara.
3. Pilko tomaatti hyvin pieniksi palasiksi ja lisää pannulle, paista sipulin ja makkaran kanssa pieni hetki.Mikäli käytät pekonia, lisää se tässä vaiheessa, mutta jätä se hieman pehmeäksi.
4. Kun linssit ovat valmiita, lisää sipuli-makkara-tomaattiseos niiden joukkoon, mausta suolalla ja keitä vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
5. Nauti keitto sellaisenaan tai lisää ruokalusikallinen laimennettua väkiviinaetikkaa ja/tai hieman sinappia annokseesi. Väkiviinaetikka antaa loistavan loppusilauksen ja terävyyttä keittoon!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti