Tässä reseptissä jauheliha on korvattu tummalla soijarouheella, joka on hitusen halvempaa ja riittoisampaa (sekä paremmin säilyvää), ja sitäpaitsi terveellistä. Mikäli haluat perinteisemmän makaronilaatikon, 200-300g jauhelihaa riittää. Opiskelijamakaronilaatikkoon kuuluu myös lisätä mitä tahansa tähteitä, jotka löydät jääkaapistasi, ja jotka on käytettävä pois pian. Maidon voi korvata kermalla, sitä voi jatkaa vedellä, jauhelihan/soijan osuuteen voi käyttää mitä tahansa lihaa tai kasviksia joita sinulla sattuu olemaan, ja sama pätee mausteisiin. Tämä nimenomainen resepti on osoittautunut meillä halvimmaksi.
Ainekset
200-300g makaronia
½dl tummaa soijarouhetta
½ pussia pakastevihanneksia (tai mitä tahansa vihannestähteitä jääkaapista)
½ sipuli (tai sipulijauhetta/valkosipulisuolaa/jne)
2 munaa
2½dl maitoa
suolaa, pippuria
(½ lihaliemikuutio)
(jalapeñoja, mikäli pidät tulisemmasta :)
Valmistus
1. Käännä uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit lähes kypsiksi, niiden valmistumista odotellessa valmista soija: lisää pieneen kattilaan 1 osaa soijaa, 2 osaa vettä, ½ lihaliemikuutio tai suolaa, keitä n. 5min keskilämmöllä.
2. Pilko sipuli (ja jalapeñot, mikäli laitat niitä). Voitele uunivuoka.
3. Lado vuokaan lähes kypsät makaronit, turvotettu soija, pakastevihannekset ja sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja/tai millä tahansa mitä kaapistasi sillä hetkellä löytyy.
4. Sekoita maito ja munat, kaada vuokaan. Sekoita kaikki.
5. Kypsytä uunissa n.30 min.
Ps. Mikäli sinulla sattuu olemaan juuston jämiä, ne kannattaa raastaa laatikon päälle ennen uuniin työntämistä.
maanantai 31. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti