maanantai 31. elokuuta 2009

Lihapullakastike

Ainekset

n. 14 lihapullaa
½ sipuli
3dl vettä
½ lihaliemikuutio
½prk tomaattipyrettä (sellainen minipieni tomaattisose/pyre-purkki)
n.1 rkl ruokakermaa
1dl suurustetta (3/4dl kylmää vettä+3rkl maizenaa)
öljyä
suolaa, mustapippuria, oreganoa

Valmistus
1. Kuullota sipuli ja pasta puolitetut lihapullat yhtä aikaa pannulla öljyssä.
2. Kuumenna 3dl vettä ja sekoita siihen lihaliemikuutio, lisää pannulle. Kiehauta.
3. Valmista suuruste sekoittamalla kylmä vesi ja maizena, ja lisää hiljalleen pannulle (ei kiehuvaan ruokaan).
4. Lisää puoli purkkia tomaattipyrettä ja kerma, sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla, anna hautua hetki. Lisää tarvittaessa vettä, mikäli kastike on liian paksua. Anna kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoile esim. perunamuusin tai spagetin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti