Laitanpa vielä tännekin esille usein käytetyn ja hyväksi havaitun suklaakarkkireseptin. Pitkän etsiskelyn jälkeen reseptin lähteeksi todettiin Pirkka 5/2006. Kauan tätä on siis käytetty. Kiitos Pirkka!
Appelsiinitryffelit (n.60kpl)
Ainekset
250g tummaa suklaata
3/4 dl vispikermaa
3/4 tl jauhettua kardemummaa
50g margariinia tai voita
2 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
Koristeeksi
150g valkosuklaata
hopeakuulia/strösseleitä
Valmistus
1. Mittaa kerma, likööri ja kardemumma kattilaan, kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 5min.
2. Lisää paloiteltu suklaa ja margariini, lämmitä seos miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes suklaa sulaa.
3. Nostele massa karamellivuokiin. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia.
(4. Sulata valkosuklaa hauteessa. Lusikoi vuokiin tumman suklaan päälle, ripottele pinnalle hopeakuulia tai strösseleitä. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia.)
Tryffelit säilyvät viileässä 2-4 viikkoa, pakastimessa kauemmin :)
Itse olen tehnyt näitä usean eri liköörin variaatioilla, mutta muista kuin sitruslikööriversioista kannattaa kardemumma jättää pois! Toimii erinomaisesti esim. minttu- ja kaakaoliköörin kanssa :)
keskiviikko 14. syyskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti