sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Kinkkukermapasta

Kyllästyttyäni syömään aina sitä yhtä ja samaa keksin sunnuntain iloksi uuden halvahkon reseptin. Kinkkuna käytin mummolta saatua kallista extrakinkkumöhkälettä, mutta sen voi vaihtaa halvempaan kinkkuun - käytännössä mihin tahansa. Ilokseni olen löytänyt myös S-ketjun kaupoista Rainbown ruokakermaa (7%) joka on Suomen hinnoissa älyttömän halpaa, olisiko nykyään 53cnt/purkki. Makaronin vaihtaminen nuudeleihin, spagettiin tai muuhun pastaan tuo vaihtelua. Tästä tuli heti meidän opiskelijakodin uusi suosikkiruoka!

Ainekset

1 ps (400g) makaronia/muuta pastaa
250g kinkkua palasina/suikaleina
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 tomaatti
2-2,5dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
yrttejä (itse käytän Lidlistä löytyväää kuivattua yrttimaustesekoitusta)
(hieman pekonia
ja/tai juustoraastetta, mikäli haluat)

Valmistus:
1. Kiehauta vesi pastalle ja lisää siihen hieman öljyä, suolaa ja kuivattuja yrttejä. Paloittele tomaatti, sipuli, valkosipuli ja kinkku pieniksi paloiksi ja kuumenna toinen kattila/pannu. Huom! Kinkun ym. paistoon kannattaa varata kasari, kattila tai korkeareunainen pannu, sillä makaronit lisätään myöhemmin joukkoon.
2. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaisessa ajassa. Paista kuumahkolla pannulla (4-5) ensin sipuli, valkosipuli ja tomaatinpalat, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja pehmentyneet. Lisää kinkku ja paista edelleen, laske hieman levyn lämpöä. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
3. Lisää kinkku-sipuli-tomaattiseokseen purkillinen (2dl) ruokakermaa ja yrtit. Mikäli haluat makaronien lilluvan kermassa, lisää enemmän kermaa. Anna hautua miedolla lämmöllä (levy kolmosella tai kakkosella) 5-8min. Valuta valmiit makaronit, mutta älä huuhdo. Makaronit saavat olla mieluummin hieman pehmeitä kuin al dente.
4. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää kypsät makaronit kastikkeeseen ja sekoita. Raasta halutessasi hieman juustoa sekaan (25-50g riittää hyvin) ja sekoita joukkoon. Laita kansi päälle, pienennä levy ykköselle ja anna hautua 5-10 min., jotta kastikke imeytyy ja sen maku tarttuu makaroneihin. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti