tiistai 8. syyskuuta 2009

Vispipuuro

Oliskohan tämän ohje kulkeutunut mummilta vai löydetty netistä, en muista, puurosta kuitenkin tulee tosi hyvää. Itse teen vispipuuron mieluiten puolukoista, mutta olen kuullut, että myös muista marjoista saa herkullista puuroa. Meillä vispipuuro on jälkkärin lisäksi suosittu aamupala.


Ainekset


1l vettä
2-3dl marjoja
2dl sokeria
1,5dl mannaryynejä


Valmistus 
1. Laita vesi ja marjat kiehumaan, kiehauta n. 5min.
2. Lisää sokeri ja mannaryynit sekoittaen jatkuvasti (jotteivät ryynit kökköönny).
3. Keitä n. 10min vatkaten koko ajan hyvin, jotta puuro ei tartu pohjaan.
4. Ota kattila pois liedeltä, vatkaa puuro tasaisen kuohkeaksi esim. sähkövatkaimella. Toiset tykkää syödä puuronsa myös ilman tätä välivaihetta eli hieman karkeampana versiona, sitäkin kannattaa kokeilla. 
5. Jäähdytä ja nauti lämpöisenä, viileänä tai jääkaappikylmänä kylmän maidon (ja vaikkapa sokerin) kera.


Mummin vinkki! Laita puolukoiden sijaan tai lisäksi puuroon myös mansikoita tai muita makeita marjoja. Vispipuuro saa makeamman ja lempeämmän maun, ja maistuu ehkä paremmin myös pienille lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti