torstai 3. syyskuuta 2009

Hot cakes



Hot cakes on Meksikossa ja myös muualla Pohjois-Amerikassa yleisesti aamu- tai iltapalalla syötäviä paksuja pannukakkuja, jotka nautitaan voin ja hillon, Nutellan (maapähkinävoi) tai esimerkiksi vaahterasiirapin kera. Saa nauttia myös jälkiruokana :)
Tätä ohjetta on sovellettu meksikolaisesta Suomen oloja vastaavaksi, sillä alkuperäisen ohjeen ainesosista kaikkia ei löytynyt Suomesta :)
Ohjeesta tulee neljä reilunkokoista (ja -paksuista!) kuumaa kakkusta, jotka riittävät lisukkeineen kahdelle aikuiselle aamupalaksi.

Ainekset

3dl vehnäjauhoja
1 muna
4tl sokeria
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
n.2dl maitoa (laita ensin hieman vähemmän, lisää tarvittaessa)
2tl kuivahiivaa
voita maun mukaan

Valmistus
1. Sekoita jauhoihin muna ja sula voi, lisää mausteet. Lämmitä maito n. 42-asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämpi), sekoita siihen hiiva ja lisää jauho-muna-voi-seokseen.
2. Vatkaa sähkövatkaimella sileäksi, lisää tarvittaessa lämmintä maitoa, ellei taikina meinaa siloittua. Taikinan pitäisi olla melko paksua ja taikinamaisen tahmeaa, tarttuvaa.
3. Nostata lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla noin 15min. Itse lasken altaaseen lämmintä vettä ja astian siihen, vähentää nostatusaikaa huomattavasti. Suosittelen. Taikinan tulisi olla turvonnutta ja paisunutta, kun sitä aletaan paistamaan.
4. Paista pannulla:
Valitse pannu, jonka ympärysmitta on mahdollisimman pieni. Mikäli kotoa löytyy vain suuria pannuja, käytä pannusta vain pieni osa keskeltä.
Lisää pannulle voita. Annostele keskelle pienen letun verran taikinaa, paksu kerros. Pannu ei saa olla liian kuuma, mutta sen tulee olla tarpeeksi kuuma, jotta paistamiseen ei mene ikuisuutta. Noudattele suunnilleen samaa taktiikkaa kuin lettuja paistaessa.
Hot cake on valmis käännettäväksi, kun pintaan ilmaantuu kuplia, ja ne alkavat rikkoutua. Käännä kakkunen varovasti, paista myös toiselta puolen kypsäksi ja nauti kuumana voin ja jonkin makean, vaikkapa mansikkahillon kera. Suosittelemme lämpimästi myös vaahterasiirappia.

Lisäys: helpompi tapa tähän herkkuun on ostaa Citymarketin Amerikka-hyllyistä valmisjauhetta, johon lisätään vain maito. Maistuu melkein yhtä hyvältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti