torstai 10. syyskuuta 2009

Valkosipuliperunat

Meillä tykätään valkosipulista melko paljon, joten sitä on tässäkin ohjeessa runsaasti. Mikäli pitää hieman miedommasta mausta, kannattaa vähän soveltaa ohjetta ja vähentää mausteiden määrää.
Perunat voi tarjota lisukkeena pihvin tms. kanssa, mutta niistä saa helposti myös oman ruokalajinsa, kun lisää vuokaan esim. kinkunpaloja tai paistettua jauhelihaa, ja vaikkapa vihanneksia.

Helpompi&nopeampi versio:

Ainekset:

Perunasipuli-sekoitus
4dl ruokakermaa
2-4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
suolaa, pippuria, valkosipulisuolaa
(pakastevihanneksia)

Valmistus
1.Voitele uunivuoka ja kaada perunasipuli-sekoitus siihen.
2. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet (voit myös puristaa/murskata ne) ja sekoita joukkoon.
3. Sekoita mausteet ruokakermaan. Lisää puolet ruokakermasta perunoiden päälle ja sekoita.
4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.20 minuuttia.
5. Lisää loppu kerma, paista vielä n. 20 minuuttia. Tarkkaile ruokaa! Mikäli haluat perunoista mehukkaita ja kosteita rapeiden sijaan, lyhennä paistoaikaa.


Aikaavievämpi versio

Ainekset

6-10 keskikokoista perunaa
4dl ruokakermaa
1 iso sipuli
2-5 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, valkosipulisuolaa

Valmistus
1. Kuori perunat ja viipaloi ne pituussuunnassa, ohuiksi viipaleiksi (n.½cm paksuja, paksuutta voi vaihdella sen mukaan mistä tykkää). Mitä paksummaksi viipaleet jätät, sitä pidemmän paistoajan ne vaativat. Pilko myös sipuli ja valkosipuli.
2. Lado voideltuun paistovuokaan ensin kerros perunaviipaleita,sipulia ja valkosipulia. Lado näiden päälle toinen samanlainen kerros. Mikäli lisäät kinkkua/jauhelihaa, muista lisätä sitä myös kerrosten väliin.
3. Sekoita mausteet ruokakermaan, lisää puolet vuokaan, älä sekoita.
4. Paista 200 asteessa n.20min. Lisää loppu kerma ja paista vielä n. 30 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai tarjoile lisukkeena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti