torstai 3. syyskuuta 2009

Crème Ninon- hernekeitto

Tämä resepti on myös Paras Keittokirja- sarjan kirjoista. Hyvin herneisen makuinen hernekeitto, joka tehdään poikkeuksellisesti tuoreista tai pakastetuista herneistä (mikä antaa ihanan freesin maun keitolle). Kannattaa kokeilla perinteisen herniksen sijaan!



Neljälle

Ainekset

2dl pastaa (kierremakaronia, aakkosmakaronia, käytä mielikuvitusta)
2dl kuutioitua kinkkua tai pekonia
2 sipulia
500g pakasteherneitä/ tuoreita herneitä
3dl kermaa
8dl kanalientä
suolaa ja pippuria

Valmistus 
 1. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä kermaa, kanalientä ja sipulia hiljalleen n. 5min. Lisää herneet ja kiehauta.
2. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön.
4. Leikkaa kinkku tai pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeaksi paistinpannussa (älä kuitenkaan liian rapeaksi). Kaada talouspaperille ja imeytä liika rasva pois.
5. Sekoita pasta keittoon, ripottele kinkku tai pekoni pinnalle. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti